Професійне заточування гільйотинних ножів

Наша компанія надає послуги з професійного заточування гільйотинних ножів на високоточному німецькому обладнанні фірми GOCKEL. Оператори цього обладнання - високопрофесійні фахівці, які пройшли спеціальне навчання від фірми виробника і мають вже багаторічний досвід роботи із заточування гільйотинних ножів і їх відновлення.

Весь процес заточування, включаючи діагностику, саме заточування і контроль якості, ми оптимізували і скоротили для Вашої зручності. При цьому якість залишається незмінно високою, а ваше виробництво швидко відновлює технологічний процес.


Показано з 1 по 3 із 3 (1 сторінок)

Для заточування гільйотинних ножів використовуємо обладнання GOCKEL.

Найпоширенішим обладнанням для професійного  заточування гільйотинних ножів на сьогоднішній день є обладнання німецької фірми GOCKEL. Основною інноваційною особливістю таких шліфувальних верстатів (GOCKEL-SYSTEM) є рухома шліфувальна головка при нерухомому положенні. Ця технологія забезпечує високу точність навіть при найбільших розмірах заготівлі. На подібному обладнанні точать практично будь-які "плоскі" ножі, в тому числі і для гільйотин.

Однак, незважаючи на професійне німецьке обладнання, якість виконання робіт із заточування безпосередньо залежить від досвіду і навичок фахівців, які працюють на цих верстатах. Для ножів з різних видів сталі застосовується різне технологічне оснащення. І, щоб отримати якісний результат, необхідно знати всі нюанси параметрів цього оснащення. Суворе дотримання технології заточування - результат використання самих передових витратних матеріалів європейської якості. Необхідна чистота оброблюваної поверхні і можливості для покращення якості різальної кромки забезпечується саме цим технологічним обладнанням.

Інтенсивна подача спеціальної ЗОР забезпечує збереження всіх робочих характеристик ножів і гарантує те, що вони не будуть мати «перепалу». Відфільтрована ЗОР дає можливість виробляти високоточне заточення ножів і з твердосплавними вставками. Шліфувальні верстати такого типу дозволяють обробляти такі типи ножів:

  • з хромистої і інструментальної сталі;
  • зі вставкою з HSS сталі;
  • з карбідної вставкою;
  • карбідні ножі.

Технологія заточування гільйотинних ножів

Процес заточування гільйотинних ножів складається з трьох частин:

  • Діагностика, при якій проводиться детальна перевірка кожної різальної кромки на предмет зношеності, наявності сколів, лінійності. Відповідно до видів робіт і матеріалів, призначених для різання, визначаються всі необхідні параметри геометрії заточуваного леза.
  • Заточення, що складається з чорнової (попередньої) обробки, шліфування (чистової обробки шліфувальними кругами з розміром зерна 30-60 мкм і твердістю (Н-К) по DIN 69100) та полірування різальної кромки (зняття задирок, формування фаски і остаточного доведення).
  • Контроль якості.

Саме такий професійний підхід до операції заточування гільйотинних ножів дозволяє гарантувати Замовнику справність його технологічного обладнання і якість робіт які на ньому виконуються. На нашому підприємстві заточування буде проведена з дотриманням рекомендацій виробника, за новітніми технологічними картами і технологіями.

Класифікація гільйотинних ножів

3.1. По застосуванню в гільйотинних ножицях (гільйотинах) для різання таких матеріалів:

  •  листового металу (кольорового, нержавіючого та чорного) товщиною до 60 мм;
  • профнастилу;
  • картону і гофрокартону;
  • паперу;
  • листового пластика;
  • листової гуми;
  • плівки.
  • паперу

3.2. По марці і твердості сталі в залежності від застосування:

Марки сталі, з якої зазвичай виробляються ножі: 6ХС, 9ХС, 5ХВ2С, 6ХВ2С, Х12М, SKD-11 (Х12МФ), 45NiCrMo16. Для холодного різання матеріалів застосовуються ножі, термооброблені до твердості 52 ... 59 HRC, для гарячої - до 40 ... 50 HRC.

Звертаючись в нашу компанію, ви заощадите свої гроші і нерви!

Звертайтесь до професіоналів!