Ви коли-небудь замислювалися, чому ваші промислові ножі так швидко втрачають гостроту та форму? Сьогодні ми розкриємо секрети їх довговічності та поділимося експертними знаннями про рихтування.
На фото ви можете побачити наочний приклад: Перше фото - ніж ДО обробки, з явними нерівностями, тріщинами та зазубринами. Друге фото- той самий ніж ПІСЛЯ рихтування, з ідеально рівною та гострою ріжучою кромкою.
В процесі роботи ніж, особливо його кромка, зазнає значних навантажень. Від тертя з матеріалом, що розрізається, ріжуча кромка поступово тупиться. Від абразиву та інших включень з'являються риски, тріщини та щербинки. Ніж відчуває різноманітні деформації як у довжині, так і в поперечному перерізі.
Параметри матеріалу, що розрізається, постійно змінюються: матеріал, ширина, висота стопи, розташування лінії різу. А умови виконання різів залишаються незмінними: тиск стиснення, кут заточування ножа.
Нерівна ріжуча кромка не тільки ускладнює роботу, але й призводить до:
Інкомет використовує сучасне обладнання та передові технології, щоб повернути вашим інструментам бездоганну геометричну форму та продовжити їх термін служби. Ми працюємо з промисловими ножами будь-яких типів, забезпечуючи максимальну продуктивність вашого обладнання.